SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hond schoon houden
nov 28th, 2011 by admin

Doordat de hond steeds minder mobiel wordt en door toenemende incontinentie, zal het steeds vaker voorkomen dat de hond zich bevuilt. Het is voor de huid niet goed om de hond dan steeds in bad te doen. Bovendien droogt een hond die minder mobiel is heel slecht. Doordat de huid lang vochtig blijft is het risico op een kapotte huid met mogelijk indringen van maden zeer hoog. Om de hond schoon te houden, kan daarom het gebruik van droogshampoo een oplossing bieden. Ook een product, Miracle Groom, kan daarbij van pas komen.

Zwemmen
jan 16th, 2011 by admin

Zwemmen is goed voor iedere hond, maar zeker voor een DM-hond. Er zijn tegenwoordig zwembaden speciaal voor honden, meestal gaat het gebruik hiervan samen met hydrotherapie.  Op een speciale pagina zal ik een aantal adressen van zulke instellingen neerzetten.

Is er geen hondenzwembad  bij jou in de buurt of is het alleen in combinatie met hydrotherapie (de kosten kunnen dan erg oplopen), dan is zwemmen in vijvers en meertjes een prima alternatief. Let er hierbij wel op dat je de hond een zwemvest aan doet.

 

Doggles Zwemvest

 De achterhand van een DM-hond is meestal vrij zwak en het kan voorkomen dat hij niet voldoende kracht meer heeft om aan de kant te komen. Dan zul je hem moeten ophalan. Ga je niet graag het water in, dan kun je je hond aan een lange lijn doen, bvk. een lichte lijn die blijft drijven en dan vastmaken aan het zwemvest/een goed tuig. Let erop dat zowel lijn als tuig geen water opnemen.

Drijvende lijn van Katie's Bumpers

In de winkel op deze site hebben we daar wel een voorbeeld van.

(Admin)

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa