SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Hond schoon houden
nov 28th, 2011 by admin

Doordat de hond steeds minder mobiel wordt en door toenemende incontinentie, zal het steeds vaker voorkomen dat de hond zich bevuilt. Het is voor de huid niet goed om de hond dan steeds in bad te doen. Bovendien droogt een hond die minder mobiel is heel slecht. Doordat de huid lang vochtig blijft is het risico op een kapotte huid met mogelijk indringen van maden zeer hoog. Om de hond schoon te houden, kan daarom het gebruik van droogshampoo een oplossing bieden. Ook een product, Miracle Groom, kan daarbij van pas komen.

De huid droog houden
jan 16th, 2011 by admin

ALs je hond volledig “bedlegerig” is dan kun je een kussentje tussen de knieen plaatsen. Hierdoor kan lucht tussen de achterpoten door gaan waardoor de hond minder nat blijft.

Eventueel kun je een ventilator op 0,5 – 1 meter afstand plaatsen, gericht op de achterpoten van de hond. Dit natuurlijk alleen als het warm is.

Laat de ventilator niet aan als je weggaat.

(bron: http://mzjf.com)

Doorliggen voorkomen
jan 16th, 2011 by admin

Vergeet niet je hond enkele malen per dag te draaien! Hierdoor help je decubitus zweren (doorligwonden) zoveel mogelijk te voorkomen. Eenmaal doorligwonden, dan zijn ze erg lastig te genezen.

(bron: http://mzjf.com)

In een ander topic zal aan het draaien van de hond aandacht besteedt worden. (Admin)

Niet DM-gerelateerde problemen
jan 16th, 2011 by admin

LET OP: Schrijf niet automatisch problemen toe aan DM. Je hond kan heel goed, net als elke andere hond ziek worden. Als uw hond pijn heeft, dan kan het probleem heel goed iets anders zijn. Het lijkt dat DM-honden geen pijn kunnen voelen.

(bron: http://mzjf.com)

DM-honden voelen wel degelijk pijn, alleen de DM zelf geeft geen pijn. Ook de zwaar aangedane delen van de hond (zoals bv. de achterhand) voelen waarschijnlijk weinig pijn, mn. in latere stadia.

(Admin)

Geen rauw vlees
jan 16th, 2011 by admin

Voor DM-honden kan rauw vlees zeer gevaarlijk zijn. De mogelijke bacterien in rauw vlees kunnen voor deze honden dodelijk zijn.

(bron: http://mzjf.com)

Dit is ook nog een punt waarover gediscussieerd wordt. (Admin)

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa