SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Een donut maken
maart 27th, 2011 by admin

Om de vorming van decubituswonden mn. op de heupen, te voorkomen of om de druk van een al aanwezige doorligplek te halen, kun je het beste een donut maken. Je kunt deze maken van issolatiemateriaal voor pijpen. Hieronder beschrijf ik hoe je dat kunt doen. Als je niet zo handig bent of je hebt snel iets nodig kun je tijdelijk gebruik maken van een neoppreen ring, een aquatoy die je bij veel dierenspeciaalzaken kunt kopen, of een nekkussentje zoals dat in de auto (trein of vliegtuig) gebruikt wordt.

Een donut maken

Voor het maken van een donut heb je schuim nodig, dat kan zijn isolatieschuim of Hi-tech Foam of een ander soort schuim. In dit schuim maak je een opening die groter is dan de buitenrand van de wond. Bij een heupwond maak je het gat zo groot dat de heup er met het benige deel in ligt, maar niet zo groot dat de kont helemaal door het gat valt.

Hoe maak je nu een donut

Bij het maken van een donut uit schuim heb je een open vuur nodig. Bovendien worden de gebruikte materialen zeer heet. Voorzichtigheid is dus geboden. De methode is als volgt:

  1. Koop een ronde steekvorm (gebruikt bij bakken van bv. cakejes en koekjes), waarvan de doorsnede voldoende groot is. Deze steekvorm kan na het gebruik voor het maken van de donut niet meer gebruikt worden voor bakken)
  2. Neem een bak of ondergrond die heet mag en kan worden (bv een pyrex schaal
  3. Leg het schuim op bovengenoemde ondergrond
  4. Houd met een tang de steekvorm in een vlam totdat hij goed heet is. (Pas op want hij wordt erg heet)
  5. Druk de steekvorm, zodra hij heet genoeg is, in het schuim, liefst in het midden.
  6. Haal vervolgens de steekvorm, met het uitgestoken schuim weer uit het schuimblad en leg het samen met de vorm op een hittebestendige ondergrond. Voorzichtig, beide zijn nog steeds zeer heet.

Materialen

Het vuur

Steekvorm in het schuim drukken

Steekvorm helemaal door het schuim drukken

Klaar!!

(Bron:http://dogleggs.com/files/donut.cfm)


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa