SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Zwemmen
januari 16th, 2011 by admin

Zwemmen is goed voor iedere hond, maar zeker voor een DM-hond. Er zijn tegenwoordig zwembaden speciaal voor honden, meestal gaat het gebruik hiervan samen met hydrotherapie.  Op een speciale pagina zal ik een aantal adressen van zulke instellingen neerzetten.

Is er geen hondenzwembad  bij jou in de buurt of is het alleen in combinatie met hydrotherapie (de kosten kunnen dan erg oplopen), dan is zwemmen in vijvers en meertjes een prima alternatief. Let er hierbij wel op dat je de hond een zwemvest aan doet.

 

Doggles Zwemvest

 De achterhand van een DM-hond is meestal vrij zwak en het kan voorkomen dat hij niet voldoende kracht meer heeft om aan de kant te komen. Dan zul je hem moeten ophalan. Ga je niet graag het water in, dan kun je je hond aan een lange lijn doen, bvk. een lichte lijn die blijft drijven en dan vastmaken aan het zwemvest/een goed tuig. Let erop dat zowel lijn als tuig geen water opnemen.

Drijvende lijn van Katie's Bumpers

In de winkel op deze site hebben we daar wel een voorbeeld van.

(Admin)


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa