SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Incontinentie
januari 16th, 2011 by admin

In een later stadium van DM kunnen honden incontinent worden. De meeste honden met DM zullen dat op een bepaald moment worden. Eigenaren van deze DM honden weten zich vaak geen raad hiermee, zeker als de hond nog echt levenswil heeft.

Voor reuen wordt een goede luier voor mensen aangeraden, eentje met een verstelbare klittenband en elastische beenuitsparingen. Het klittenband kan om vrijwel elk deel van de luier geplakt worden zodat de luier naar tevredenheid zit. De luier moet vanaf de zijkanten om de taille van de hond aangeddaan worden.

Voor teefjes moet in de luier een gat gemaakt worden waar de staart doorheen past. De luier wordt vervolgens omgedaan zoals dat bij een mens gedaan zou worden.

Het is handig om bv een oud douchegordijn onder de mand/slaapplaats van de hond te leggen voor het geval de hond plast op een moment dat de luier omgedaan wordt. Op het bed kan een matrasbeschermer gelegd worden, dat voorkomt bevuilen van het bed/de mand als de luier onverhoopt zou lekken. Het beste kun je daarvoor wasbare onderleggers gebruiken.

Voordat je de hond een nieuwe luier omdoet moet je hem/haar goed schoon maken en daarna vooral volledig drogen voordat je de schone luier sluit.

(bron: http://mzjf.com)


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa