SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Deze Site
januari 16th, 2011 by admin

Deze site is ontstaan nadat ik een voorbeeld had gezien. Een Amerikaanse site . Ik kwam op deze site doordat mijn eigen hond, Senta, heel veel tekenen vertoont van Degeneratieve Myelopathie (DM). Volgens de dierenarts was het hoogst onwaarschijnlijk dat zij DM heeft, zij zou dan binnen 6 maanden zijn overleden. Deze opmerking is inmiddels 6 maanden geleden. Senta is er nog.

Senta april 1995

Er is mij geen enkel onderzoek aangeboden, wel een DNA test, dat was 1 maand geleden. Daar ben ik niet meer op ingegaan omdat Senta op dat moment al erg ziek was en een DNA-test of niet voor haar geen verschil meer uit zou maken. Ik heb mij op dat moment wel voorgenomen om meer bekendheid aan deze slopende ziekte te geven. 

Op dit moment wordt het zorgen voor Senta steeds zwaarder, zowel geestelijk als lichamelijk. Ik zie haar afglijden tot een hond die niets meer is (lichamelijk) van wat zij was. Geestelijk blijft ze wel nog voor een groot deel “mijn” Senta. Zij was heel sterk, mn. in de achterhand. Zwemmen, en vooral met een grote sprong in het water duiken, was haar lust en haar leven, net als over de hei rennen samen met vriend Max. Dit alles is al een poos niet meer mogelijk.

Senta Zomer 1995, de waterrat

In een apart topic zal ik uitgebreider over Senta schrijven.

Met deze site wil ik informeren, adviseren, steunen. Ik wil informatie bijeen krijgen om een beter inzicht te krijgen in DM, mensen in de gelegenheid stellen hun ervaringen met hun honden te vertellen en ik wil graag tips en advies verzamelen om de laatste maanden met een zeer geliefd dier zo aangenaam mogelijk te maken, voor hond en mens.

Senta net voor de DM

Door mijn werk heb ik al verschillende mensen gehoord met een hond met DM. Ik weet dat er veel meer zijn. Als je dit leest, dan heb ik je gelukkig weten te bereiken. Graag nodig ik je uit om je ervaringen met mij, met ons te delen.

Senta november 2010


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa