SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
DM wat is het
november 22nd, 2011 by admin

DM staat voor Degeneratieve Myelopathie. Maar wat is het? Op deze en andere vragen wil ik hier proberen een antwoord te geven. Hierbij gebruik ik een aantal sites en andere bronnen.

Degeneratieve Myelopathie is een progressieve ziekte van het ruggenmerg bij oudere honden. De ziekte openbaart zich doorgaans tussen het 7e en 14e levensjaar. Het begint met krachtsverlies in de achterpoten, de hond gaat waggelen tijdens het lopen en de voet knikt om (zie afbeelding hieronder), of hij gaat met de achterpoten slepen.

Omknikken achterpoot

Het kan dat dit eerst in de ene achterpoot begint en dat daarna de andere aangetast wordt. De ziekte is progressief, dat houdt in dat de poten steeds zwakker worden en dat hij uiteindelijk helemaal verlamd zal raken aan de achterhand. Doorgaans duurt dit tussen 6 maanden en 1 jaar. Na verlamming van de achterpoten, kan de hond incontinent worden voor urine en later mogelijk ook voor ontlasting.. De verlamming kan eventueel doorgaan naar de voorpoten. Zover laten de meeste eigenaren het niet komen, dus dat dit gebeurt is niet helemaal zeker.

Een ander belangrijk teken van deze ziekte is dat de hond geen pijn heeft.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa