SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Aandoeningen die lijken op DM
november 24th, 2011 by admin

Elke aandoening die het ruggenmerg aantast kan symptomen geven die lijken op die van DM.  Omdat veel van deze aandoeningen goed behandeld kunnen worden, is het belangrijk om door de dierenarts te laten onderzoeken of de hond wellicht lijdt aan een van deze ziekten.

De meest voorkomende aandoening bij honden die zwakte van de achterpoten veroorzaakt is hernia in de rug. Hernia kan druk veroorzaken op het ruggenmerg en daardoor spierzwakte of verlamming tot gevolg hebben.  Honden met korte poten kunnen last hebben van verschoven tussenwervelschijven. Een uitpuilende tussenwervelschijf (een hernia) kan met een Röntgenfoto aangetoond worden. Ook een CT-scan of MRI kunnen voor de diagnose gebruikt worden.

Andere aandoeningen zijn tumoren, cysten, infecties, verwondingen en een hersenbloeding. Deze oorzaken van verlamming of zwakte kunnen ook met een Röntgenfoto, CT-scan of MRI aangetoond worden. Uw dierenarts kan u meer vertellen over de mogelijkheden en u eventueel doorverwijzen naar een specialist.


Comments are closed

SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa